Nu återvinner vi dina polypropylenskyltar

Det finns många bra idéer för att skapa ett mer hållbart samhälle. Nu tar vi ännu ett steg i rätt riktning genom att öppna upp för återtag av polypropylenplast i samarbete med vår leverantör gop i Kungsbacka. Vi vill alltså ge dig möjlighet att returnera dina använda polypropylen-produkter i form av skylt- och displaymaterial till oss. Gop tar sedan hand om materialet och säkerställer att det återvinns i Sverige och blir till nya produkter.

Det finns många fördelar med polypropylen

Polypropylen är ett populärt material som på grund av sin lätta vikt och fina bildåtergivning lämpar sig särskilt väl för skyltar inom retail. Det är slitstarkt och hållbart och kan med fördel användas även i utomhusmiljö. Plasten innehåller inte heller några skadliga ämnen och är därför ett mycket bra alternativ till traditionell PVC. Att vi nu kan erbjuda dig återtag av använt material hoppas vi att du ska uppskatta lika mycket som vi.

– Gop har tagit ett strålande och mycket välkommet initiativ, säger Storbildsbolagets VD Jonas Hellke. Vi hoppas att det här blir ett startskott som ska inspirera fler av våra leverantörer och kommer att undersöka alla möjligheter att erbjuda den här formen av återvinning även för andra material. Självfallet tittar vi även på vår egen hantering av överblivet restmaterial från produktionsprocessen. Vi vill göra allt vi kan för att ta tillvara på våra resurser och undvika onödig förbränning.

Vill du veta mer, hör gärna av dig till din säljare.