Storbildsbolaget expanderar och skapar Helsingborgs bästa arbetsplats

Storbildsbolaget är sedan en tid inne i en expansiv tillväxtfas och våra behov att vässa och strömlinjeforma verksamheten bara ökar.

Vi flyttar till en ny toppmodern fastighet på Långeberga

Därför kan vi nu med stolthet berätta att kontraktet är signerat för en helt ny och toppmodern fastighet på Långeberga i södra Helsingborg. Genom vår fastighetsvärd Castellum får vi den 1 november 2022 tillgång till 3500 friska och välplanerade kvadratmeter, vilket är en dubbelt så stor yta som vi har idag.

Utformningen har skräddarsytts in i minsta detalj, där varje maskin och avdelning placeras för att skapa ett högeffektivt produktionsflöde enligt lean. Detta kommer att göra oss redo för snabbare och smartare hantering av våra processer, men ger också stora ergonomiska fördelar för medarbetarna. Alla avdelningar har fått vara med och tycka till i planeringen vilket varit mycket värdefullt.

Jonas Hellke, Storbildsbolagets VD, berättar mer om satsningen:
– Tiden för traditionella kontor och industrier är förbi. Framtidens arbetsplats är utformad på ett sätt som gör oss mer flexibla, med större gemensamma ytor såsom en generös loungedel med matsal, fler mötesrum och fräscha rymliga hygienutrymmen. Vi är mycket måna om vår personal och skapar nu en miljö med bättre ljus och mindre ljud, där allt maskinbuller kommer att dämpas genom inbyggnad. Och vår största vägg – 35 meter lång, och 9,5 meter hög – kommer givetvis att kläs in med textil!

Miljövänlig el och perfekta lastmöjligheter

Området Långeberga är ett spännande industriområde som är under stark utveckling. Ett komplett logistikcentrum med perfekt placering alldeles invid E6:an där industrier samsas med fraktterminaler. Vår nya fastighet kommer att ge oss perfekta lastmöjligheter genom stora bryggor för dockning av bland annat containers. Vi uppskattar också att Castellum valt att satsa på en hållbar energilösning genom att täcka hela takytan med solfångare. Det kommer att ge oss miljövänlig el och större trygghet vid eventuell framtida elransonering.

Matts Borgström, affärsområdeschef på Castellum i Helsingborg är nöjd över samarbetet:
– Det känns mycket bra att fortsätta vår roll som stolt leverantör av lokaler till Storbildsbolaget. Vårt samarbete sträcker sig snart 20 år tillbaka i tiden. Vi är övertygade om att den nya etableringen kommer att fördjupa våra goda relationer ytterligare och ge Storbildsbolaget rätt förutsättningar för fortsatt stark tillväxt.