Spännande budskap i nya dimensioner med Augmented Reality

En skylt behöver inte alltid vara en ensidig statisk budbärare. Varför inte ta det till nästa nivå, liksom vi på Storbildsbolaget gjorde under Pow Wow Street Art Festival i Helsingborg.

Genom AR-teknik, Augmented Reality (eller på svenska Förstärkt Verklighet) kan du skapa levande interaktion med din målgrupp. I samarbete med Reality Blu kan vi på Storbildsbolaget hjälpa dig att hitta magiska lösningar som lyfter din kommunikation.

Som en försmak vill vi berätta om vårt eget test som vi genomförde på Pow Wow Street Art Festival i Helsingborg.

Storbildsbolagets konstverk överraskar betraktaren

Under en vecka i månadsskiftet augusti/september hölls en imponerande gatukonstfestival här i Helsingborg där ett 30-tal av världens främsta gatukonstnärer fritt fick skapa konst i storformat på husväggar i ett område med äldre industribyggnader i stadsdelen Gåsebäck. Pow Wow är en prestigefylld street art-festival som startades på Hawaii för 12 år sedan och som sedan dess har spridits som en löpeld över världen. Det här var det första svenska arrangemanget och Helsingborg har nu fått ett unikt utomhusgalleri med ett 40-tal maffiga och färgsprakande konstverk.

Storbildsbolaget var en av sponsorerna till arrangemanget och fick därmed tillgång till en egen del av området. Här skapades bland annat ett konstverk där vi ytterligare förhöjde innehållet med hjälp av AR-teknik. Genom att använda en app i mobilen och sedan hålla mobilen framför verket kan betraktaren se rymdfigurerna i motivet komma till liv och röra sig i en dans framför konstverket, samtidigt som musiken spelar i mobilen. Väldigt effektfullt!

AR ger fantastiska möjligheter

”-Det finns egentligen ingen begränsning vad man kan åstadkomma med AR. Men en sak är säker – det ger dig helt nya möjligheter till att föra ut dina budskap som kan leda till större uppmärksamhet. Ett spännande sätt att sticka ut i bruset.” Fredrik Borg