Urban Window Gallery

Utomhusutställningen Urban Window Gallery är ett konstinitiativ av Helsingborgs stad, Dunkers kulturhus, Helsingborg City och Kulturhotellet. I Helsingborgs innerstad kan man mellan 4 Dec fram till Mars 2021, se konstinstallationerna i 15 tomma skyltfönster i Helsingborgs innerstad

Vi på Storbildsbolaget fick äran att vara med i samarbetet och har bland annat producerat samlingsmaterialet som vägleder besökarna till nästa konstinstallation. Dessutom har vi varit med och producerat till ett av verken – en installation från den Italienska gatukonstnären Millo. Verket heter ” Sleeping beauty” och originalet installerades ursprungligen i orangeriet på Sofiero Slott 2018.

Vi träffade scenografen och konstnären Jeanette Gostomski, inititativtagare till Urban Window Gallery, som berättar:

-Tack vare Storbildsbolaget kan vi förstärka Urban Window Gallery som är ett konststråk utomhus, bakom fönster, och på gator där alla får möjlighet att uppleva konsten i tider då allting annat stänger ner, berättar Jeanette.

Här kan digitalt verkande konstnärer synas med bästa kvalitet på tryck, precision och lyhördhet inför beställaren. Allt från information på varje fönster med karta och text genom foliering, bakgrundstryck till konstnärers 3D konstutställning till 10×10 m stora tryck för fasader och/eller byggställningar som hjälper till att försköna staden, skapa upplevelse och reflektion, fortsätter Jeanette.

-Storbildsbolaget har varit oerhört lyhörda, generösa med tips och rådgivning och såg möjligheter i alla frågor vi hade. De besitter en bred tryckteknik. Oavsett om det var fakta eller konstnärlig framställning så har de en kunskap, känsla och estetik som sträcker sig till väldigt höga höjder. De är en exceptionell tryckfirma som jag väldigt gärna beställer ifrån igen.”

Läs mer om projektet på HD´s och Sveriges Radio sidor:

https://www.hd.se/2020-12-06/nu-oppnar-konstutstallningar-i-skyltfonster-i-helsingborg

https://sverigesradio.se/artikel/7616304

Instagram: Uwg_urbanwindowgallery