Tjänster

På Storbildsbolaget hjälper vi dig genom hela processen

Med vår samlade erfarenhet och kunskap om storbildsproduktion fungerar vi ofta som kreativt bollplank till våra kunder för att hitta den bästa lösningen för varje projekt. Så utmana oss gärna med frågor och funderingar.

Rådgivning/projektledning

Under hela processen från idé till färdig skylt och montering håller vi i projektet. Våra erfarna projektledare ser till att alla delar faller på plats och att slutresultatet blir så du vill ha det. Vi kan alla materials för- och nackdelar.

Prepress och Original
Här kontrolleras allt digitalt material före tryckning så det har rätt förutsättningar för att uppnå optimalt slutresultat. När du har lämnat och godkänt ditt korrektur till oss producerar vi normalt på 5 arbetsdagar. Vår prepressavdelning kan vid behov även hjälpa till med originalproduktion och formatanpassningar. Färdiga tryckfiler/original lämnas här!
Arkivering av filer
Tryckfiler/original sparas på vår server i 6 månader efter tryckning och därefter raderas de om inget annat är överenskommit. Största delen av vad vi producerar är färskvara som inte trycks om och mängden ej aktuella original skulle annars överbelasta servrarna. Tryggt att veta för våra kunder och bra för miljön.
Bygglov

När stora fasadvepor ska sättas upp behövs tillstånd. Vi hjälper dig gärna med det.

Produktion
All produktion sker i Helsingborg av vår egen personal. Det ger oss full kvalitetskontroll och snabbare leveranstider. Hela vår produktion är digital vilket möjliggör även mindre upplagor och stor flexibilitet. Vi kan producera många olika formatanpassningar eller enstaka exemplar på ett kostnadseffektivt sätt jämfört med t ex offset. Vi kan trycka 5 m brett utan att skarva. Våra maskiner trycker med 6 färger och upplösningen är upp till 1200 dpi vilket ger en fantastisk skärpa och färgåtergivning. Med ny sublimeringsteknik kommer vi upp i hela 2400dpi med läsbarhet ner till 8 punkter. 
Efterbehandling
Sömnad, kantförstärkning, öljettering etc görs av vår egen personal. Och vi har ett brett urval av tillbehör för alla upptänkliga områden. Allt för att leverera en så komplett produkt som möjligt.
Logistik och Distribution

Vi har egen logistik- och distributionshantering för säkra leveranser. Vid kampanjer med många olika enheter kan du välja hur du vill ha det levererat. Till ett gemensamt centralt lager eller till resp enhet. Vi har rutiner för distribution till flera olika adresser så att rätt sak kommer till rätt plats på rätt tid. Vi kan även lagerföra hos oss och skicka till er efter beställning. För återförsäljare är det möjligt få egen avsändare på utsänt gods.

Montering/demontering

Vi har erfarna montörer som gör alla installationer i södra Sverige. I övriga Norden har vi ett kontaktnät och nära samarbete med andra montörer. Allt för att vi ska kunna erbjuda dig som kund bästa service.

Miljöhänsyn och Återvinning

Vi strävar alltid efter att erbjuda alternativ med minimal miljöpåverkan och använder så långt möjligt vattenbaserade färger och miljövänliga material med minsta möjliga spill. Alla våra miljömaterial är förbränningsbara eller komposterbara. För oss är det självklart att vi tar helhetsansvaret.