Historia

1993 startades Hälsingborgs handelshus skylt och profil AB av Jonas Hellke. Företaget vände sig till lokala butiker och erbjöd skyltar av olika slag. Att kunna leverera kundlösningar med hög kvalitet var fokus redan då, även om volymerna var lite mer blygsamma.

Efter några år såg Jonas potentialen inom segmentet ”digitalt tryckta storformatsbilder” och investerade i en digital InkJet skrivare. Då många företag inte själva hade möjligheten att skapa digitala original erbjöds även denna tjänst. Efterfrågan ökade konstant och fokus på ren skyltproduktion minskade.

2002 bytte företaget namn till Storbildsbolaget samtidigt som företaget flyttade till nya lokaler. Den första storformatsprintern med en printbredd på 5 meter införskaffades. Storbildsbolaget inriktade sig på att enbart jobba med digitala bilder vilket visade sig vara rätt satsning. Efterfrågan ökade enormt och på ett år ökade omsättningen från 7 till 12 miljoner vilket medförde ytterligare investeringar, utbyggnad av produktionen och anställning av mer personal.

Jonas insåg tidigt att miljömedvetenhet och miljöenagemang skulle vara avgörande för framtiden. 2008 påbörjades kvalitetsarbetet som ledde till certifiering 2009 enligt ISO 14001 för miljö och ISO 9001 för kvalitet.

2012 Investerades i en HP:s största planskrivare med kapacitet på upp till 500kvm/tim.

2013, 2014 och 2015 utnämndes Storbildsbolaget till stolt Gasellföretag som ett fint erkännande av sunt företagsväxande.

2014 investerades i den första industriella Latex-printern och 2015 i ytterligare en, som tydligt bevis på att vara den ledande producenten inom miljövänlig storformatsproduktion.

2017 installeras ännu en 5m maskin och därmed får Storbildsbolaget störst kapacitet i Skandinavien på storformatstryck.

Senaste tillskottet i miljöarbetet är investeringen i sublimeringsteknik med vattenbaserat bläck och miljövänliga textilmaterial, en teknik som öppnar upp för helt nya produkter och samtidigt möter marknadens ökade miljökrav.

Idag är personalstyrkan uppe i 25 personer. Maskinparken är i absolut framkant vad gäller teknik, kapacitet och miljö och vi ser  helt nya marknader och användningsområden för våra kunder och partners. Fokus är fortfarande att erbjuda helhetslösningar i hög kvalitet utifrån kundens perspektiv.

Och i år firar vi 25 årsjubileum. Det har varit en fantastisk resa. Välkommen följa med oss vidare på färden.