2015-02-04

Satsar Stort

Satsar-Stort

 

Storbildsbolaget bygger ut och storsatsar på maskinparken. Under hösten har man investerat i 2 st Latexprintrar av senaste generationen, en med 3,2 m printbredd och en med 1,6 m printbredd.

 

Under februari installerar man ytterligare en storformats printer. HP FB 10000, detta i samband med att företaget bygger ut sina lokaler. Investeringen ligger i 15 miljon klassen och är Storbildsbolagets största satsning någonsin.

Storbildsbolaget har växt under de senaste åren till att bli en av de största producenterna inom digital storformat. Kunderna återfinns inom retailsegmentet samt även till den grafiska branschen, där man fungerar som underleverantör.

– När vi 2012 gjorde företagets största investering i en HP FB 7600, kunde vi aldrig förutspå den utveckling vi fick – säger Jonas Hellke VD. Efterfrågan på digitalt tryckt storformat växer enormt. Med HP FB 10000 når man offsetliknande printkvalité och möjligheten att printa i ”glossmode” gör att man kan får en lackeffekt. Detta lämpar sig speciellt till displayproduktioner.

– Med det klivet vi gör nu så inte bara kommer vi bli ledande på printkvalité på våra applikation, vi kommer även att dubbla vår kapacitet. Det gör att vi kan bereda plats för nya kunder samtidigt som vi kontinuerligt jobbar mot att kapa våra ledtider.

Bläckerna är godkända för bla Greenguard * vilket innebär att färgen inte doftar och är godkänd för skolor och sjukhus miljö. Detta ligger helt i Storbildsbolagets linje där miljöarbete är ett ledord. Företaget är ISO 14001 certifierade och är unika med att erbjuda ett återvinningssystem för pvc avfall från produktion och från kunders använda kampanjmaterial.

– Vår vision är att våra kunder inte ska behöva ha eget lager och att vi ska kunna leverera på 48 timmar, vi är inte där än men det är vår vision och vi jobbar stenhårt för att uppfylla den – fortsätter Jonas Hellke.

hp

info

För mer information : Jonas Hellke jonas.hellke@storbildsbolaget.se
042 – 38 89 71 , 0708 – 14 39 70