2017-11-07

Storbildsbolaget investerar i sublimerings teknik

HPfb_

 

Storbildsbolaget satsar stort på Sublimering. Företaget investerar i En styck Printer 340 cm EFI VUTEK FabrVu 340 och en Kalender Monti 360 cm bredd.

 

”Detta öppnar nya möjligheter och är en naturlig del i vårt miljöarbete. Vi ser även helt nya marknader och användningsområden för våra kunder och partners” säger VD Jonas Hellke. Redan idag har vi en ansenlig volym textilprint i huset, men nu med produktions hastigheter upp till 232 kvm/h och en upplösning på 2400 dpi. Vi har inga begränsingar i kapacitet eller vad vi kan tillverka” fortsätter Jonas Hellke.

 

Storbildsbolaget har en expansionsplan över de nästa tre åren och här passar sublimeringstekniken in. Vattenbaserat bläck och miljömärkta textilier av polyester, och även blandtextilier med polyester/bomull och polyester/lin möter marknadens krav på högre miljöprestanda på vepor och bilder samt öppnar upp för helt nya produkter.

 

”Om Vi ska vara en bra partner till branschen måste vi kunna ha en produktion som är både kostnadseffektiv och med hög kapacitet, därför föll valet på Efi Vutek 340 ” säger Jonas Hellke.

 

Storbildsbolaget är en av Sveriges största aktörer in om digitalt framställda storbilder. Omsättningen ligger på 42 millioner kronor och företaget har all tillverkning inhouse i Helsingborg. I dag sysselsätter företaget 23 medarbetare.

 

——————————————————————

Mer information:
Storbildsbolagets VD, Jonas Hellke
Tel: 042 – 38 89 71