2012-01-03

Nu räknar vi ner för invigningen av vår HP FB7600

Storbildsbolaget tar steget vidare till framtidens digitala storformatsproduktion.

Storbildsbolaget i Helsingborg investerar i Skandinaviens första HP FB 7600. Företaget är en av Skandinaviens ledande tillverkare av digitalt tryckta storbilder på hårda och mjuka material.

– Vi har haft en fantastisk utveckling de senaste åren och vår satsning på vårt miljö och kvalitetsarbete har haft stor genomslagskraft och vårt sätt att arbeta uppskattas av våra kunder – säger Jonas Hellke VD Storbildsbolaget. Genom denna investering som är den största i företagets historia, attraherar vi företag inom vitt skilda segment från retail till förpackningsindustrin. – Vi tror även att vi kommer att vara en partner för våra branschkollegor då vi hanterar format som inte traditionella tryckpressar klarar av samt möter marknadens behov för flexiblare lösningar, kortare leveranstider och högre kvalitet.

Pressens printhastighet är upp till 500 m² / h och har en upplösning på 600 dpi, arkstorleken är 320 x 165 cm. Jobb som tidigare trycktes med traditionella metoder som screen och offset, kan idag även köras digitalt i denna maskin. Exempel på produkter, är POP-material, stortavlor, skyltar, affischer, wellställ mm. Materialen som man kan printa på är bla well, papper, pvc, kanalplast, kartong, med flera. Storbildsbolaget tillhandahåller även en mängd miljömaterial i kombination med Iso 14001 certifiering och bläck som är Greenguard* godkänt. Alla dessa faktorer stärker företages position som ledande i branschen.

 

  • *Greenguard Children & Scool bildades 2001 med ett syfte att förbätra inomhusklimat och människors hälsa genom att förbättra luftkvalitén inomhus och minska människors exponering för kemikalier och andra föroreningar, bläcket till HP FB 7600 är godkännt för att användas inomhusmiljöer i skolor och där barn vistas.  www.greenguard.org

HP FB 7600 – Fakta

  • Upplösning 600 dpi
  • Arkstorlek : 320 x 165 cm
  • Materialtjocklek: upp till 25 mm
  • Printhastighet : upp till 500 m² h
  • Printhuvud : 312 st
  • Vikt : 5 ton
  • Bläck : Greenguard Children & Scool Godkänt.