2013-02-24

100% PVC-fri lösning för fordonsprofilering

Nu lanserar FlexAd tillsammans med Storbildsbolaget en helt miljövänlig lösning för fordonsprofilering.

Till skillnad från den vanliga traditionella klistrade fordonsdekoren så består FlexAds system av en patenterad ramprofil av plast som monteras mot skåpsidan på t.ex en lastbil. I ramen monteras  sedan en vinylduk med valfritt tryck/budskap.Med några enkla handgrepp skiftar du budskap snabbt och enkelt, och inom vilken tidsram du själv bestämmer dig för. Med FlexAd unika system så kan du även byta och återanvända samma budskap flera gånger. Fördelen är att du som konsument kan använda dina ytor som du vill.
Köpenhamns kommun har profilerat 36 st av sina sopbilar med utbytbara budskap. Dessa fordon trafikerar huvudstadens gator 6 dagar i veckan och budskapen byts ett antal gånger per år.
Köpenhamns kommun har som policy att inte använda någon form av PVC i sina exponeringsprodukter.I detta projekt bestod utmaningen av att tillverka ett reklambudskap  som var tillverkat av ett miljövänligt och återvinningsbart material.
Traditionellt trycker man på en vinylduk innehållande PVC och alla infästningsdetaljer innehåller även de PVC. FlexAd tillsammans med Storbildsbolaget har tagit fram en duk som är helt PVC fri med tillhörande kantprofil av återvunnen PET-plast, samt lät tillverka en ramskena helt fri frånPVC.I och med detta så har man lyckats ta fram en PVC fri produkt som också är återvinningsbar. Detta i kombination med att Storbildsbolaget är en levernatör miljöcertifierad enligt ISO 14001.
-Att en kommun som Köpenhamn sätter upp så höga miljökrav är högst intressant och ligger väl i tiden, vi hoppas att fler också får upp ögonen för vad man använder för material idag.- Vi ser sedan en tid tillbaka en större och större efterfrågan på miljövänliga och återvinningsbara produkter.Att FlexAdtillsammans med Storbildsbolaget tagit fram en produkt som motsvarar dessa krav ser vi som ett stort steg för våra kunder och marknad, men framför allt för miljön, säger Kalle Petersson, Sales & Market Director.